Przegrzebki z koprem włoskim

Przegrzebki z koprem włoskim

Imponujący, pełen aromatycznych smaków, szybki obiad.

Składniki

500 g przegrzebków, 1 łyżka nasion kopru włoskiego, 1 łyżka oleju cytrynowego lub owocowej oliwy z oliwek, 1 cytryna, sól morska

Sposób przygotowania


Liczba porcji: 4

1. Rozgnieć nasiona kopru włoskiego w moździerzu. Umyj cytrynę i zetrzyj z niej skórkę.

2. Wymieszaj zmielone ziarna i skórkę z cytryny z olejem. Razem z przegrzebkami włóż do woreczka SousVide. Upewnij się, że przegrzebki leżą płasko obok siebie, tworząc równomierną warstwę.

3. Umieść torebkę z przegrzebkami w piekarniku parowym, poziom 3, program SousVide i gotuj w temperaturze 60°C przez 10 minut.

Sposób podania:
Ugotowane przegrzebki skrop sokiem z cytryny i posyp solą morską.

  • Gazpacho z krewetkami tygrysimi

    Chłodna, hiszpańska zupa to doskonałe danie.

  • Sajgonki na parze

    Zdrowe sajgonki, idealne na przyjęcie. 

  • Zupa cebulowa z torebki

    Nowe podejście do klasyki - zupa pełna ciepła i głębi.