Zupa cebulowa

Zupa cebulowa

Nowe podejście do klasyki - zupa pełna ciepła i głębi.

Składniki

400 g cebuli, 500 ml bulionu cielęcego, 1 łyżka papryki, 15 ziarenek zielonego pieprzu, 1 listek laurowy, 5 nici szafranu, 1 łyżka soli, szczypta gałki muszkatałowej, 1 gałązka tymianku

Sposób przygotowania


Liczba porcji: 4

1.  Obierz cebulę i posiekaj na plasterki o grubości 2 mm. Wymieszaj wszystkie składniki i zamknij w woreczku SousVide. 

2.  Umieść woreczek na poziomie 3, program „SousVide” i gotuj w temperaturze 95°C przez 75 minut. 

Sposób podania:  podawaj w gorących filiżankach z grzanką i roztopionym serem na wierzchu, francuski Comté będzie doskonały. 

  • Gazpacho z krewetkami tygrysimi

    Chłodna, hiszpańska zupa to doskonałe danie.

  • Małże

    Francuska klasyka, doskonałe i szybkie do przygotowania danie.

  • Sajgonki na parze

    Zdrowe sajgonki, idealne na przyjęcie.