Moja poprzednia kuchenka jest już wiekowa, przyszedł czas na wymanię. Szukałam odpowiedniego modelu bardzo długa, przeczytałam wiele opinii. Czynników które brałam pod uwagę było wiele. Duże znaczenie ma dla mnie marka do której mam zaufanie, mam kilka sprzętów, które działają bez zarzutów. Nowością dla mnie jest palnik wok, który równomiernie rozprowadza ciepło, przyśpiesza gotowanie, Dla blogera kulinarnego jest to fantastyczne rozwiązanie Ruszty żeliwne są lekko chropowate, ciężkie, masywne są trwałe, stabilne. Dużo wyższe jak w poprzedniej kuchence, lepszy komfort gotowania. Zastosowanie nowej technologii palników Mariane, które ograniczają zużycie energii nawet o 20%. Jestem z płyty bardzo zadowolona z czystym sercem polecam cena przystępna zaś jakość bardzo wysoka. Plusów jest dużo póki co nie ma minusów może jeden brak wtyczki elektrycznej do podłączenia.
WYŻSZA TEMPERATURA – NATYCHMIASTOWE EFEKTY
4-kilowatowy palnik do woka generuje maksymalną ilość ciepła dzięki potrójnej głowicy, która przyspiesza gotowanie. Wysoka temperatura i szybkość obróbki cieplnej są istotnymi elementami dalekowschodniej kuchni. W razie potrzeby zapewnia je specjalny palnik do woka.