Czy nie byłoby wspaniale, gdyby była możliwość odgrzania jedzenia i sprawienia, by smakowało tak samo dobrze, jak świeżo przyrządzone?
Cóż, niezależnie od tego, czy jedzenie zostało przygotowane w domu, czy zamówione, dzięki funkcji regeneracji w naszych piekarnikach parowych AEG możesz sprawić, by było tak samo smaczne, jak przy pierwszym podaniu. Funkcja regeneracji parowej pozwala na ponowne podgrzanie potraw i odzyskanie ich najlepszego smaku poprzez delikatne rozprowadzanie pary, które zapobiega wysychaniu żywności, a jednocześnie sprawiając, że nie rozmięka. Dzięki temu Twoje odgrzewane danie odzyskają smak świeżo przygotowanej potrawy.
Regeneracja parą pozwala wygodnie podgrzać jedzenie bezpośrednio na talerzu. Wystarczy wybrać: Ustawienia ->Specjalne ->Regeneracja. Umieść na przykład lasagne na drugim poziomie i pozostaw ją w piekarniku na około 15-20 minut. Przygotuj się na taki smak odgrzewanej lasagne, jakby była świeżo przygotowana.
Używając regeneracji parowej lub ogólnie odgrzewając żywność, pamiętaj, że różne potrawy wymagają różnej ilości czasu do tego, aby zostały dokładnie podgrzane i gotowe do spożycia. Na przykład podgrzanie drobiu i innych mięs będzie trwało dłużej niż warzyw. Stosuj odpowiedni czas podgrzewania w zależności od rodzaju żywności, aby zawsze móc bezpiecznie cieszyć się odgrzewanymi potrawami.