Electrolux szanuje Państwa prywatność. W tym celu pragniemy poinformować Użytkowników naszej strony Internetowej o obowiązującej w Electrolux polityce w zakresie ochrony Państwa danych osobowych, w tym wykorzystywania plików „Cookies”.

Więcej informacji znajdziesz w naszym Poradniku plików cookies.

Tasteology: serial dokumentalny AEG

AEG Tasteology: naukowe zapiski na tablicy

Tasteology

Serial dokumentalny o tym, jak przenieść smak na wyższy poziom

Chcielibyśmy Was zabrać w kulinarną podróż. Poprosiliśmy psychologa, Instagrammerkę, gastrochemika i innych specjalistów, aby odpowiedzieli na pytania, które na ogół zadajemy szefom kuchni. W trakcie tych rozmów odkryliśmy nowe sposoby gotowania.

Co to jest „Tasteology”?

„Tasteology” to nowy serial dokumentalny, który pokazuje smak z innego punktu widzenia. Przyjrzeliśmy się mu od strony nauki i doświadczeń, a nie składników i aromatów. W czterech odcinkach:„Źródło”, „Chłodzenie”, „Ciepło” i „Doznanie” pokazujemy niewyjaśniony związek pomiędzy kulturą, społeczeństwem, nauką i jedzeniem. Zainspiruj się i przenieś smak na wyższy poziom.

Dowiedz się więcej


Obejrzyj filmy

Zobacz w jaki sposób poznaliśmy spektrum smaków. Kliknij poniżej, aby obejrzeć poszczególne odcinki.

Źródło

Obejrzyj odcinek „Źródło”, aby dowiedzieć się więcej o korzyściach płynących  ze strannego pozyskiwania jedzenia. Jak kontrolować to, czym karmimy nasze ciało i jak okazywać respekt dla naturalnych składników, prawdziwego smaku. Mark Schatzker, autor „The Dorito Effect”, nazywa to „mocą smaku”.

  • Źródło

  • Chłodzenie

  • Ciepło

  • Doznanie


Poznaj ekspertów

Hodowca krów Wagyu, Ludwig Maurer i krowa Wagyu

Inne spojrzenie na smak

W serialu „Tasteology” patrzymy na smak z zupełnie innego punktu widzenia. Zebraliśmy opinie ekspertów z różnych dziedzin, od psychologóa do Instagrammerki. Takich jak Like Ludwig Maurer, hodowca krów Wagyu. Jako specjalista od mięsa opowiada jak zachować jego świeżość i doskonały smak. Poznajcie także naszych pozostałych ekspertów...


Satchiko i Hisato Nakahigashi dla Tasteology documentary

Satchiko i Hisato Nakahigashi

Kreatorzy trendów i szefowie kuchni z Kyoto, Japonia.

Mark Schatzker dla Tasteology

Mark Schatzker

Autor „The Dorito Effect”, książki opowiadającej o sztucznych smakach i kryzysie zdrowotnym w USA.

Tristram Stuart dla Tasteology

Tristram Stuart

Autor z Brighton, który chce zredukować wpływ odpadów spożywczych na środowisko.

Culinary Misfits dla Tasteology

Culinary Misfits

Duet z Berlina, który aktywnie wyszukuje i zużywa „brzydkie” produkty, które przez innych zostałyby wyrzucone.

Hervé This dla Tasteology

Hervé This

Gastrochemik z Paryża, który zasłynął z lekcji gotowania jajek w zmywarce.

Catalina Vélez dlaTasteology

Catalina Vélez

Jedna z najbardziej wpływowych szefowych kuchni z Ameryki Łacińskiej, orędowniczka gotowania z użyciem pary.

Charles Spence dla Tasteology

Charles Spence

Profesor psychologii eksperymentalnej z Oxfordu, który prowadzi badania związane z doznaniami podczas jedzenia.

Jozef Youssef dla Tasteology

Jozef Youssef

Dyrektor kreatywny i szef kuchni w projekcie „Kitchen Theory”, który razem z nim prowadzi Charlese Spence.

Jacques la Merde dla Tasteology

Jacques la Merde

A.K.A. Christine Flynn, słynna szefowa kuchni i popularna Instagrammerka. Jej profil obserwuje ponad 125 tys. osób.


Odkryj więcej urządzeń AEG

Przenieś smak na wyższy poziom

Osiągnij doskonałość na każdym etapie procesu gotowania. Wyjątkowy smak w każdym szczególe.

Dowiedz się więcej

Odkryj różnicę

Aby przenieść smak na wyższy poziom, para zachowuje wszystkie smaki i teksturę składników oraz delikatnie i równomiernie podgrzewa. 

Odkryj parę

Zachowaj smak swoich potraw

Wygoda, duża pojemność, efektywność. Utrzymuj świeżość produktów przez dłuższy czas dzięki technologii TwinTech.

Odkryj ProFresh

 
 
Zamknij
 

Określ, gdzie chcesz to udostępnić

Zamknij