Electrolux szanuje Państwa prywatność. W tym celu pragniemy poinformować Użytkowników naszej strony Internetowej o obowiązującej w Electrolux polityce w zakresie ochrony Państwa danych osobowych, w tym wykorzystywania plików „Cookies”.

Więcej informacji znajdziesz w naszym Poradniku plików cookies.

Odkryj możliwości pary

Zdjęcie łososia upieczonego w piekarniku parowym AEG

Piekarniki parowe

Przejdź na nowy poziom smaku

Piekarniki parowe oferują wszystkie funkcje, które cenisz w swoim domowym piekarniku. Jednak wykorzystanie pary może pomóc Ci się wznieść na nowy poziom sztuki kulinarnej. Pomyśl o lepiej wyrastających wypiekach. O pieczeniach, które są jednocześnie delikatne i chrupiące. I o wszystkich ulubionych potrawach, które będą jeszcze smaczniejsze. Wybierz piekarnik parowy, aby serwować dania godne profesjonalnego szefa kuchni – we własnym domu.

Dlaczego piekarnik parowy?

Piekarnik parowy oferuje takie same funkcje jak tradycyjny piekarnik, ale pomoże Ci się wznieść na wyższy poziom sztuki kulinarnej. Tradycyjny piekarnik piecze potrawy poprzez obieg gorącego powietrza. Piekarnik parowy wzbogaca ten proces o dodatek pary. Obecność wilgoci wpływa na poprawę smaku, konsystencji i koloru potraw, jednocześnie zapewniając ich doskonałą chrupkość. Dzięki temu każda z nich staje się dziełem sztuki kulinarnej. Ale nie musisz wierzyć nam na słowo...


Naukowe podstawy lepszego pieczenia

Dobre wypieki są sztuką. Doskonałe wypieki to już nauka. Aby stworzyć arcydzieło, dodanie pary jest równie ważne, jak każdy ruch pędzlem do ciasta. To dlatego, że molekuły wody przewodzą ciepło szybciej niż powietrze, więc pieczenie jest bardziej dokładne. Za dotknięciem przycisku piekarnik PlusSteam dodaje do wypieku optymalną ilość pary. Powoduje to bardziej intensywne i szybsze wyrastanie ciasta oraz karmelizację, która daje efekt grubszej skórki.


Dodaj parę do pieczenia łososia

Zaoszczędź łososiowi gotowania i przyrządź go na parze. Delikatny proces obróbki termicznej w piekarniku parowym sprawia, że mięso ryby pozostaje niezwykle delikatne i nie jest wysuszone. I jak widać na filmie, efekty są natychmiast zauważalne. Para pomaga zachować naturalny kolor potraw. Łosoś w tak świeżym pomarańczowym kolorze smakuje równie doskonale, jak wygląda.



Piekarniki parowe AEG

Dzięki ofercie urządzeń firmy AEG wybór odpowiedniego piekarnika parowego jest naprawdę łatwy. Aby uzyskać bardziej delikatne pieczenie i lepsze wypieki, idealny jest piekarnik z funkcją pieczenia parowego (25/75). Niezależnie od tego, czy zechcesz przyrządzić mięso, rybę czy warzywa, piekarnik ProCombi® z bardziej zaawansowanymi funkcjami parowymi sprawi, że wszystkie potrawy będą smakować lepiej. Jeśli jednak oczekujesz tylko najlepszych rozwiązań, niesamowite doznania kulinarne zapewni Ci piekarnik  ProCombi® Plus Smart z funkcjami łączności sieciowej i SousVide. 

Zaawansowany
Piekarnik parowy ProCombi Plus

Piekarnik ProCombi®

  • Spraw, by Twoje potrawy smakowały jeszcze lepiej, łącząc tradycyjne pieczenie z działaniem pary
  • Wykorzystaj bogactwo możliwości dzięki jeszcze większej liczbie programów parowych
Zobacz produkt 
Inteligentny
Piekarnik parowy ProCombi Plus Smart z funkcją SousVide

Piekarnik ProCombi® Plus Smart 

  • Dostosuj każdą potrawę do swoich upodobań smakowych dzięki precyzyjnej regulacji wilgotności
  • Steruj działaniem piekarnika z dowolnego miejsca w domu i sprawdzaj postępy pieczenia na obrazie z kamery, korzystając z aplikacji MyAEG
  • Najbardziej zaawansowane pieczenie parowe z funkcjami SousVide
Zobacz produkt 

Zaawansowana technologia i techniki kulinarne

Dlaczego gotować metodą SousVide?

Nasze piekarniki ProCombi® Plus z funkcją SousVide pozwalają uzyskać efekty kulinarne, które są niemożliwe w zwykłym piekarniku. Można w nich przyrządzać potrawy w zamkniętych próżniowo woreczkach, które spowalniają proces utleniania, co sprzyja zachowaniu smaku. Poza tym temperatura jest utrzymywana z dokładnością do pół stopnia. Ta precyzja pozwala uzyskać wspaniały smak potraw i niemal stuprocentową powtarzalność doskonałych efektów. SousVide to zaawansowana technika kulinarna, ale łatwo ją zastosować.



Obejrzyj filmy

Doskonały dodatek do Twojego piekarnika parowego

Wykorzystaj pełen potencjał swojego piekarnika parowego dzięki aplikacji MyAEG. Niezależnie od tego, czy będziesz przyrządzać zwykłą kolację, czy wydawać wieczorne przyjęcie, pokażemy Ci, w jaki sposób osiągnąć wyjątkowe efekty kulinarne. Aplikacja zawiera wiele doskonałych przepisów wraz z precyzyjnymi wskazówkami dotyczącymi najlepszych ustawień piekarnika. A jeśli korzystasz z piekarnika ProCombi® Plus Smart, po wybraniu przepisu aplikacja umożliwi Ci sterowanie urządzeniem i śledzenie postępów pieczenia. 

Pobierz na iOS  Pobierz na Androida


Znajdź idealny piekarnik dla siebie

Jeśli masz więcej pytań na temat wykorzystania pary lub ogólnie piekarników, zapoznaj się z naszym przewodnikiem dla kupujących. Zawiera on przydatne informacje dotyczące rozmiarów, bezpieczeństwa użytkowania itp., które pomogą Ci znaleźć najlepszy piekarnik do Twojej kuchni.

Zobacz przewodnik dla kupujących
Opis zdjęcia dotyczącego wyszukiwania i dostępności.


Odkryj więcej urządzeń AEG

Podkręć maksymalnie smak

Wyjątkowy smak i konsystencja dzięki optymalnemu połączeniu działania pary, wilgoci i gorącego powietrza, aby wydobyć najgłębszy smak potraw.

Odkryj piekarnik ProCombi®

Odkrywaj najbardziej wyszukane smaki

Uzyskaj efekty kulinarne niemożliwe do uzyskania w zwykłym piekarniku. Wbudowana funkcja SousVide pozwoli Ci przyrządzać bogate w smaku potrawy o zachwycającej konsystencji.

Odkryj piekarnik ProCombi® Plus

Nieprzywierająca blacha do pieczenia AEG

Perforowana blacha do pieczenia z powłoką zapobiegającą przywieraniu zapewnia równomierne rozprowadzanie ciepła, dzięki czemu potrawy są chrupiące z zewnątrz i delikatne w środku.

Zobacz blachę do pieczenia MaxiKlasse®

 
 
Zamknij
 

Określ, gdzie chcesz to udostępnić

Zamknij