Electrolux szanuje Państwa prywatność. W tym celu pragniemy poinformować Użytkowników naszej strony Internetowej o obowiązującej w Electrolux polityce w zakresie ochrony Państwa danych osobowych, w tym wykorzystywania plików „Cookies”.

Więcej informacji znajdziesz w naszym Poradniku plików cookies.
Powrót do wszystkich artykułów

2011-09-30 -

Jak to działa: płyty indukcyjne MaxiSense®

Innowacyjna technologia zastosowana w płytach grzejnych MaxiSense® otwiera przed użytkownikami cały wachlarz możliwości, pomagając każdego dnia osiągać idealne rezultaty.

Gotowanie bez granic

Gotując na tradycyjnej płycie grzejnej, trzeba używać garnków w rozmiarze dostosowanym pól grzejnych. W firmie AEG zdajemy sobie jednak sprawę, że idealne rezultaty można osiągnąć wyłącznie poprzez zastosowanie właściwej metody gotowania, niezależnie od wielkości czy liczby potrzebnych garnków. Dlatego zaprojektowaliśmy płytę grzejną MaxiSense®. MaxiSense® uwalnia użytkownika z niewoli standardowych pól grzejnych czy palników, umożliwiając wykorzystywanie powierzchni gotowania w sposób, w jaki wymagają tego przygotowywane potrawy. Jeśli chcemy postawić garnek do pieczenia ryb na dwóch polach grzejnych albo podgrzać niewielki rondel na jednym polu, MaxiSense pozwala korzystać z powierzchni według potrzeb.



Jednoznaczne komunikaty w kolorze

Firma AEG zawsze była liderem w dziedzinie projektowania inteligentnych urządzeń. Projektując płytę indukcyjną MaxiSense®, zrobiliśmy kolejny krok naprzód. Jako pierwsza firma w Europie wprowadzamy płytę grzejną z kolorowym wyświetlaczem. Innowacyjny wyświetlacz płyty grzejnej MaxiSense® przedstawia jednoznaczne komunikaty na temat każdego pola grzejnego, dostarczając użytkownikowi wszystkie niezbędne informacje. AEG oferuje ponadto zintegrowane funkcje stopera i wyłącznika czasowego, umożliwiające precyzyjne gotowanie na każdym polu grzejnym. Urządzenie wyposażono również we wskaźniki wzrostu i wartości temperatury.


Image of MaxiSense appliance


Odpowiednie naczynia

Naczynia używane na płytach indukcyjnych muszą nadawać się do pracy w polu magnetycznym,. Garnki używane do gotowania indukcyjnego muszą mieć podstawę lub warstwę z metalu żelaznego. Po umieszczeniu odpowiedniego garnka na płycie grzejnej cewka znajdująca się pod ceramiczną powierzchnią wytwarza pole magnetyczne, które rozgrzewa garnek, a nie samą płytę grzejną. Aby sprawdzić, czy garnek jest odpowiedni, należy przyłożyć magnes do jego podstawy: jeśli magnes się trzyma, garnek jest odpowiedni. Większość naczyń ze stali nierdzewnej oraz naczyń żeliwnych będzie odpowiednia, nieodpowiednie są natomiast naczynia miedziane, szklane i aluminiowe.


Cechy i funkcje

Pola grzejne posiadają funkcję Power Booster. Włączenie tej funkcji umożliwia intensywne i szybkie nagrzewanie wybranego pola lub pól grzejnych. Suwakowe elementy sterujące DirekTouch zapewniają maksymalną regulację pracy urządzenia, umożliwiając ustawienie dokładnej temperatury, poziomu oraz czasu gotowania za pomocą jednego dotknięcia. AEG oferuje ponadto najbardziej energooszczędną technologię gotowania. Z pomocą funkcji OptiHeat – trzystopniowego wskaźnika ciepła resztkowego – staramy się ograniczyć zużycie energii, wykorzystując ciepło resztkowe układu w procesie gotowania.

Powrót do wszystkich artykułów

Najczęściej czytane artykuły

Artykuły objaśniające

Jak to działa: zmywarka ProClean™

Kuchenne nowości

Czyste talerze w 30 minut!

Artykuły objaśniające

Jak to działa: suszarki bębnowe ProTex

Artykuły objaśniające

Jak to działa: PerfektFit™

Artykuły objaśniające

Jak to działa: ProFresh
Ostatnio oglądane produkty ()
 

Prześlij znajomemu

Wyślij do kolejnych znajomych

Podgląd wiadomości e-mail Witaj, wydaje mi się, że może Cię to zainteresować

Zamknij
 

Określ, gdzie chcesz to udostępnić

Zamknij
 
 
Zamknij
 

Określ, gdzie chcesz to udostępnić

Zamknij