Electrolux szanuje Państwa prywatność. W tym celu pragniemy poinformować Użytkowników naszej strony Internetowej o obowiązującej w Electrolux polityce w zakresie ochrony Państwa danych osobowych, w tym wykorzystywania plików „Cookies”.

Więcej informacji znajdziesz w naszym Poradniku plików cookies.
Powrót do wszystkich artykułów

2011-09-30 -

Jak to działa: ProFresh

Nasze chłodziarko-zamrażarki ProFresh wykorzystują najbardziej profesjonalną technologię chłodzenia, dzięki której przechowywana żywność na dłużej zachowuje świeżość i wartości odżywcze.

Przedstawiamy technologię TwinTech

Zwykłe urządzenia chłodnicze mają tylko jeden obwód chłodniczy, obsługujący komorę zamrażarki i komorę chłodziarki. W takim przypadku efektywność działania urządzenia jest jednak ograniczona, ponieważ suche powietrze z zamrażarki przenika do chłodziarki, przez co żywność traci wilgoć i świeżość. Dzięki rewolucyjnej technologii TwinTech™ firmy AEG ten problem należy już do przeszłości. ProFresh ma dwa układy chłodnicze – jeden z nich obsługuje chłodziarkę, a drugi – zamrażarkę. Pomaga to stworzyć optymalne warunki w każdej z komór i zachować świeżość żywności.




Udowodnione przedłużenie świeżości

Niezależne badania wykazały, że technologia TwinTech™ pozwala znacząco przedłużyć świeżość owoców i warzyw - według niemieckiego SGS Institut Fresenius chłodziarko-zamrażarki ProFresh pozwalają zachować ponad 99% masy warzyw sałatkowych przez 7 dni. Technologia TwinTech™ zapewnia stałą temperaturę i idealną wilgotność, zmniejszając utratę wody, przez co owoce i warzywa dłużej zachowują świeżość.

Technologia TwinTech™ nie tylko umożliwia przedłużenie świeżości produktów spożywczych, lecz również zachowanie oryginalnych składników witaminowych i odżywczych. Na przykład owoce – takie jak truskawki – zachowują 100% zawartości witaminy C przez 10 dni.


Image of fresh food


Równa temperatura na każdym poziomie

W technologii MultiAir Flow wentylator znajdujący się we wnętrzu lodówki kieruje powietrze do parownika umieszczonego na tylnej ścianie urządzenia, gdzie jest ono schładzane i rozprowadzane po całej lodówce. Oznacza to, że chłodne powietrze dociera na każdy poziom lodówki, co pomaga zapewnić stałą temperaturę, tworząc optymalne warunki do przechowywania żywności. Technologia ta zapewnia także szybsze schładzanie niż w tradycyjnych chłodziarko-zamrażarkach i pozwala szybko przywrócić właściwą temperaturę po otwarciu drzwi urządzenia.


Zamrażarka NoFrost

Nasze chłodziarko-zamrażarki ProFresh wykorzystują najbardziej innowacyjną spośród istniejących technologii mrożenia: NoFrost.  Układ obiegu powietrza wyprowadza wilgoć z wnętrza urządzenia, zapobiegając gromadzeniu się lodu. Dzięki temu chłodziarko-zamrażarki nie trzeba rozmrażać i można w pełni wykorzystać dostępne miejsce. Ponieważ w urządzeniu nie gromadzi się lód, wzrasta również jego energooszczędność – najlepsze modele ProFresh zużywają 40% mniej energii niż standardowe modele z klasy energetycznej A. Połączenie systemu NoFrost z technologią TwinTech™ zapewnia optymalne chłodzenie w całej chłodziarce i zamrażarce, pozwalając uzyskać idealną świeżość przechowywanych produktów spożywczych.

Powrót do wszystkich artykułów

Najczęściej czytane artykuły

Artykuły objaśniające

Jak to działa: zmywarka ProClean™

Kuchenne nowości

Czyste talerze w 30 minut!

Artykuły objaśniające

Jak to działa: suszarki bębnowe ProTex

Artykuły objaśniające

Jak to działa: PerfektFit™

Artykuły objaśniające

Jak to działa: ProFresh
Ostatnio oglądane produkty ()
 

Prześlij znajomemu

Wyślij do kolejnych znajomych

Podgląd wiadomości e-mail Witaj, wydaje mi się, że może Cię to zainteresować

Zamknij
 

Określ, gdzie chcesz to udostępnić

Zamknij
 
 
Zamknij
 

Określ, gdzie chcesz to udostępnić

Zamknij